رفتن به مطلب

Recommended Posts

image_13960605403013.jpg

مصرف تخم مرغ یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌ها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. هر تخم مرغ حدود ۸۵ کالری و ۷ گرم پروتئین دارد و افزون بر تامین پروتئین روزانه می‌تواند به بهبود سلامت انسان نیز کمک کند.

تخم مرغ منبع خوبی برای اسیدآمینه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. سفیده تخم مرغ بیشترین میزان پروتئین را در خود دارد اما زرده تخم مرغ نیز دارای یک ماده مغذی به نام کولین است که مبارزی توانمند در برابر چربی محسوب می‌شود و از این رو مصرف تخم مرغ می‌تواند گزینه‌ای خوب برای کمک به کاهش وزن باشد.

تقویت سیستم ایمنی
برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود می‌توانید یک یا دو تخم مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. یک تخم مرغ بزرگ می‌تواند ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم را تامین کند. این ماده مغذی از سیستم ایمنی حمایت کرده و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. اگر کودکان و بزرگسالان به میزان کافی سلنیوم دریافت نکنند، امکان ابتلا به بیماری کشان و کاشین بک - دو بیماری که قلب، استخوان‌ها و مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهند - افزایش می‌یابد.

بهبود شرایط کلسترول

سه نظر درباره کلسترول وجود دارند که تقریبا همه از آنها آگاه هستند:
۱. کلسترول بالا چیز خوبی نیست.
۲. دو نوع کلسترول بد و خوب وجود دارند.
۳. تخم مرغ حاوی مقدار زیادی کلسترول است.

پزشکان به طور کلی درباره نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) نگران هستند. یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۲۱۲ میلی‌گرم کلسترول است اما این به معنای آن نیست که مصرف آن موجب افزایش کلسترول بد در خون می‌شود. بدن به طور مداوم کلسترول تولید می‌کند و مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تخم مرغ می‌تواند شرایط کلسترول بدن انسان را بهبود ببخشد. به نظر می‌رسد مصرف تخم مرغ کلسترول خوب را افزایش می‌دهد؛ در شرایطی که میزان کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

کاهش خطر بیماری قلبی
کلسترول بد در دیواره شریان‌ها رسوب می‌کند و زمینه‌ساز گرفتگی رگ‌ها می‌شود. در مقابل، کلسترول خوب می‌تواند مولکول‌های چربی را از دیواره شریان‌ها پاک کند. در این میان، اندازه ذرات کلسترول بد نیز اهمیت دارد. بدون تردید، ذرات بزرگ‌تر بهتر هستند زیرا مطالعات بسیاری نشان داده‌اند افرادی که دارای تراکم بالای ذرات کوچک کلسترول بد هستند، نسبت به افرادی که دارای ذرات بزرگ کلسترول بد هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. اگر چه مصرف تخم مرغ در برخی افراد به افزایش کلسترول بد منجر می‌شود اما مطالعات نشان داده‌اند که ذرات کلسترول بد از اندازه کوچک به بزرگ تغییر می‌کنند که خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.

بهبود سطوح انرژی
یک تخم مرغ می‌تواند ۱۵درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین B۲ را تامین کند که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته می‌شود. این ویتامین به بدن در تبدیل غذا به سوخت کمک می‌کند که این سوخت برای تولید انرژی استفاده می‌شود.

بهبود شرایط پوست و مو
مجموعه ویتامین‌های ب برای سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد ضروری هستند. افزون بر ویتامین B۲، تخم مرغ حاوی ویتامین‌های B۵ و B۱۲ نیز است. این ویتامین‌ها به عملکرد درست سیستم عصبی نیز کمک می‌کنند.

محافظت از مغز
تخم مرغ حاوی ماده مغذی کولین است و از این رو غذایی برای مغز محسوب می‌شود. کولین یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین، یک انتقال‌دهنده عصبی نیاز است. مطالعات نشان داده‌اند که کمبود کولین با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد شناختی پیوند خورده است.

نجات زندگی
بدن توانایی تولید ۱۱ اسید‌آمینه اساسی را دارد که برای حفظ حیات ضروری هستند اما نیازمند ۲۰ اسیدآمینه اساسی است. حدس بزنید ۹ اسیدآمینه باقیمانده را از کجا می‌توان تامین کرد؟ بله، درست حدس زده‌اید. کمبود این ۹ اسیدآمینه می‌تواند به انحطاط عضلانی، افت واکنش سیستم ایمنی، ضعف، خستگی و تغییر در بافت پوست و مو منجر شود.

کاهش استرس و اضطراب
اگر با کمبود ۹ اسیدآمینه که در تخم مرغ یافت می‌شوند، مواجه شوید، این شرایط می‌تواند اثرات روانی نیز به همراه داشته باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۴ انجام شد، نشان داد که گنجاندن لیزین در رژیم غذایی افراد به طور قابل توجهی سطوح اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد که تعدیل سروتونین در سیستم عصبی می‌تواند دلیل آن باشد.

محافظت از چشم‌ها
دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند. این آنتی‌اکسیدان‌ها تنها در زرده تخم مرغ یافت می‌شوند. لوتئین و زاکسنتین به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش می‌دهند که از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در میان افراد مسن محسوب می‌شود.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها
تخم مرغ از جمله معدود منابع طبیعی ویتامین D است که این ماده مغذی برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری محسوب می‌شود. ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. کلسیم برای سلامت قلب، روده بزرگ و سوخت و ساز نیز اهمیت دارد.

احساس سیری و پیشگیری از پرخوری
تخم مرغ منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت بالا است. مطالعات بسیاری اثر مواد غذایی با محتوای پروتئین بالا بر اشتها را نشان داده‌اند. حتی چربی موجود در تخم مرغ نیز به بهبود احساس سیری کمک می‌کند.

کمک به کاهش وزن
به واسطه قدرت سیرکنندگی خود، تخم مرغ با کاهش چربی بدن پیوند خورده است. طی مطالعه‌ای که در یک بازه زمانی هشت هفته‌ای برگزار شد، شرکت‌کنندگان به دو دسته تقسیم شده و یک گروه برای صبحانه دو عدد تخم مرغ و گروه دیگر نان شیرینی حلقوی که حاوی میزان کالری مشابه با دو عدد تخم مرغ بود را مصرف کردند. کاهش وزن در گروهی که تخم مرغ مصرف کرده بودند ۶۵ درصد بیشتر بود. همچنین آنها ۱۶ درصد چربی بیشتر از دست دادند، ۶۱ درصد کاهش بیشتر در شاخص توده بدنی خود را تجربه کردند و ۳۴ درصد کاهش بیشتر در اندازه دور کمر خود را شاهد بودند.

منبع: عصر ایران

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
مهمان
شما به عنوان کاربر مهمان در حال حاضر دیدگاه ارسال می کنید. اگر دارای حساب کاربری در سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  حداکثر استفاده از ۷۵ شکلک مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • گروه تلگرامی دیوونه تو

  • مطالب مشابه

    • توسط sajjad
      امروزه استفاده مردم از اینترنت و گوشی های هوشمند در زندگی روزمره جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
      بسیاری از مراکز درمانی و مطب ها تمایل به داشتن سیستم یکپارچه مدیریت امور بیماران و مراجعین خود از نوبت دهی تا نگهداری پرونده های آنها دارند ولی برای داشتن چنین سیستمی قاعدتاً نیاز به هزینه هایی همچون نرم افزار، سرور، نگهداری و پشتیبانی از سیستم می باشد.
      از طرفی مراجعین شاید جهت فقط یک مطب و یا کلینیک تمایلی به نصب برنامه آن مرکز، بر روی گوشی همراه خود نداشته باشند.
      پلاس ماد تمامی این نگرانی ها را یک جا رفع نموده است.
      تمامی مراکز درمانی و مطب ها می توانند به سیستم مدیریت مطب خود در هر مکان و زمان، هم از طریق وب سایت و هم بر روی گوشی همراه خود دسترسی داشته باشند و جهت مراجعین خود سیستم نوبت دهی را بر اساس الگوی زمانی مختص خود تنظیم نمایند که مراجعین هم از طریق آنلاین به صورت مستقیم و هم از طریق تماس تلفنی با مراکز و یا مراجعه حضوری می توانند از این سیستم استفاده نمایند و وقت خود را رزرو نمایند.
      استفاده از وب سرویس و اپلیکیشن پلاس ماد کاملاً رایگان می باشد.
      به موجب پرونده الکترونیک سلامت، هر شخص در هر زمان و مکان میتواند به تمامی اطلاعات پرونده سلامت و پزشکی خود دسترسی داشته باشد و می تواند از آن در مراجعات بعدی به پزشک و یا مراکز خدمات سلامت بهره گیرد. از تحولات به وجود آمده در عرصه تکنولوژی که بسیار حایز اهمیت است میتوان به این موضوع توجه گردد که مراجعین جهت تصمیم گیری در مورد انتخاب پزشک خود، از فضای مجازی و اینترنت و باز خوردهای آن در این فضا استفاده می کنند تا در مورد انتخاب خود اطمینان حاصل نمایند.
       
      ورود به سایت
    • توسط sajjad
      مغزها
      اگر مستعد سنگ کلیه هستید پس مغزها اسنک خوبی برای شما نیستند. آجیل و مغزها حاوی دسته‌ای از مواد معدنی به نام اگزالات هستند که در بیشتر انواع سنگ کلیه یافته می‌شود. اگر سابقه‌ی سنگ کلیه دارید، مصرف آجیل را خیلی محدود کنید. برای افراد سالم نیز آگاهی نسبت به مصرف غذاهای اگزالات دار اهمیت دارد مثلاً اسفناج، چغندر، چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده و برگه‌های جو و گندم.
      البته برخی از این خوراکی‌ها مخصوصاً مغزها می‌توانند در یک رژیم غذایی سالم به خوبی جا بگیرند اما نکته‌ی اصلی، تعادل است. مثلاً به جای اینکه اغلب فقط از اسفناج استفاده کنید، از سبزیجات متنوعی استفاده کنید یا آجیل را در حد اعتدال مصرف کنید.
      آووکادو
      آوکادو میوه‌ای خوشمزه است که چربی‌های سالمی دارد اما مقدار پتاسیم آن نیز بالاست. کلیه‌ها نیاز دارند تا تعادل مناسبی از پتاسیم و سدیم در بدن برقرار باشد تا آن‌ها کارشان را درست انجام دهند. هایپرکالمیا به معنی پتاسیم زیاد در خون است و در افرادی روی می‌دهد که بیماری کلیوی پیشرفته دارند. پتاسیم زیاد در خون اغلب موجب حالت تهوع، ضعف، کرختی و پایین بودن ضربان قلب می‌شود. خوشبختانه اگر هیچ بیماری کلیوی ندارید نیازی نیست نگران مصرف آووکادو باشید. بیشتر افراد از طریق رژیم غذایی خود نمی‌توانند پتاسیم کافی دریافت کنند.
      کافئین
      اگر عادت دارید هر روز صبحتان را با فنجانی قهوه شروع کنید شاید کار خوبی نمی‌کنید. اگر مشکل در کلیه‌هایتان دارید نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا نیز خطرناک‌اند. مطالعات نشان می‌دهند مصرف طولانی مدت کافئین می‌تواند بیماری مزمن کلیوی را بدتر کرده و احتمال سنگ کلیه را افزایش بدهد. کافئین، تا حدودی مدر است که بر توانایی کلیه‌ها برای جذب آب اثر می‌گذارد. اگر کافئین در حد متعادل مصرف شود و جلوی دسترسی کلیه‌ها به آب کافی را نگیرد مشکل‌ساز نخواهد بود اما مصرف زیاد آن برای کلیه‌ها دردسرساز است. کافئین، محرک جریان خون نیز هست، بنابراین فشار خون را بالا می‌برد. باز هم اگر فشار خون نرمالی دارید، کافئین مشکلی برایتان نخواهد داشت اما اگر فشارخونتان اغلب بالاست باید مصرف کافئین را محدودتر کنید.
      محصولات لبنی
      محصولات لبنی شامل شیر، پنیر و ماست، سرشار از کلسیم بوده و سطح کلسیم را در ادرار بالا می‌برند. در نتیجه احتمال سنگ کلیه بیشتر خواهد شد. افرادی که در حال حاضر بیماری کلیوی دارند باید مصرف لبنیات را کاهش دهند تا کار کلیه‌ها سبُک‌تر شود. با این کار نیاز به دیالیز را به تأخیر خواهند انداخت. کره نیز محصولی لبنی است که پُر از چربی اشباع می‌باشد و ریسک بیماری قلبی را بالا می‌برد. متأسفانه بیماری قلبی، ریسک فاکتوری برای بیماری کلیوی است.
      نمک
      سدیم همراه با پتاسیم، تعادل مایعات بدن را حفظ می‌کند که برای عملکرد درست کلیه‌ها مهم است. اما بیشتر ما سدیم زیادی مصرف می‌کنیم. محصولات فرآوری شده حاوی سدیم بسیار زیادی هستند، بیشتر از آنچه فکرش را بکنید! سدیم زیاد باعث احتباس آب در کلیه‌ها می‌شود تا نمک در خونتان رقیق شود، و این کار فشار زیادی به کلیه‌ها وارد می‌کند. عادت به مصرف نمک زیاد، فشار خون را بالا می‌برد و به نفرون‌های کلیه آسیب می‌زند. نفرون‌ها واحدهای عملکردی کلیه هستند و خون را تصفیه می‌کنند.
      گوشت قرمز
      گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی پروتئین است. پروتئین برای فرایند رشد و سلامت عضلات اهمیت زیادی دارد، اما سوخت و ساز آن، یکی از سخت‌ترین کارهایی است که کلیه‌ها انجام می‌دهند. رژیم غذایی پُر از پروتئین‌های حیوانی، احتمال سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، رژیم‌های غذایی پُرپروتئین به افرادی که دچار بیماری‌های کلیوی هستند توصیه نمی‌شود.
      شیرین‌کننده‌های مصنوعی
      اگر شما فکر می‌کنید که با استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی در تلاش برای کاهش مصرف قند دریافتی‌تان هستید، اشتباه می‌کنید، چون هیچ نفعی برای بدنتان ندارد. هرچند عقاید جورواجوری پیرامون بی‌ضرر بودن یا نبودن شیرین‌کننده‌های مصنوعی وجود دارد اما این را خوب می‌دانیم که تنها دو نوشابه‌ی رژیمی در روز، عملکرد کلیه‌ها را تضعیف خواهد کرد. برخی مطالعات نتیجه گرفته‌اند افرادی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی مصرف می‌کنند، به طور کلی قند کمتری دریافت نمی‌کنند، اما اگر همچنان اصرار دارید قند جایگزین مصرف کنید ما گیاه استویا را به شما توصیه می‌کنیم. استویا، صدها سال است که در آمریکای جنوبی استفاده می‌شود و تاکنون هیچ عارضه‌ی جانبی از آن گزارش نشده است.
      منبع: تبیان
    • توسط sajjad
      به گفته مربی بدنسازی مارنی سامبال Marni Sumbal ، رساندن مواد مغذی کافی بعد از ورزش به بدن باعث بهبود سرعت ریکاوری و کاهش گرفتگی عضلات و ساخت عضلات شده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و ذخیره گلیکوژن بدن را دوباره پر می کند.
      بنابراین توجه به تغذیه مناسب بعد از ورزش باعث می شود نتایج بی نظیری از ورزشتان بدست آورید.
      معمولا خوردن و نوشیدن حدود یک ساعت بعد از ورزش ایده ی خوبی برای رسیدن به تاثیر حداکثری ورزش، ایده مناسبی است.
      مواد غذایی که در ادامه به آن اشافه می کنیم از نظر علمی تاثیر اثبات شده ای بر افزایش سرعت ریکاوری و عضله سازی دارند.
      ریکاوری بعد از ورزش با آب گیلاس
      آب گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات مختلف ضد التهاب است و به بهبود سریعتر ورزشکاران بعد از یک جلسه تمرین شدید کمک می کند. مطالعات بسیاری نشان داده اند که آب گیلاس به ریکاوری بعد از ورزش کمک می کند ولی این مسئله محدود به تمرینات قدرتی نیست. مطالعه ای که اخیرا در مجله علم و پزشکی در ورزش اسکاندیناوی منتشر شده نشان داده است که آب گیلاس عملکرد دوچرخه سواران را از جنبه های زیادی بهبود می بخشد. ضمن این که آب گیلاس فشار خون سیستولیک را 90 دقیقه بعد از ورزش کاهش می دهد و باعث بهبود خواب می شود.
      عضله سازی بعد از ورزش با تخم مرغ کامل
      در مطالعات اخیر که در دانشگاه ایلینویز انجام شد محققین، شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم نمودن و یک گروه 3 عدد تخم مرغ کامل و گروه دیگر فقط سفیده تخم مرغ که حاوی 18 گرم پروتئین بود بعد ار ورزش مصرف نمودند.
      با وجود مقدار مشابه پروتئین مصرفی در هر دو گروه ولی عضله سازی در گروهی که تخم مرغ کامل مصرف کرده بودند 40 درصد بیشتر بود. نویسندگان مطالعه علت این تفاوت را وجود چربی هاس سالم، ویتامین ها و مواد معدنی از قبیل آهن و فسفر در زرده تخم مرغ دانستند که به عضلات شم اجازه میدهد از حداکثر فایده پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ استفاده نماید.
      تامین پروتئین بعد از ورزش با پنیر ریکوتا
      بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله بین المللی تغذیه ورزش، مصرف 9 گرم لبنیات برای شروع فراید عضله سازی کافیست.
      در این مطالعه مردان پس از یک جلسه تمرین یک نوشیدنی بر پایه شیر حاوی 9 گرم پروتئین یا نوشیدنی حاوی کربوهیدرات با مقدار کالری مساوی با گروه قبل ایعد از تمرینات قدرتی پایین تنه استفاده نمودند.
      به گفته دکتر سانبال عضلات در پاسخ به اضافه وزنی که بر آن ها تحمیل می شود پروتئئین mTOR را فعال می کنند که کلیدی برای تحریک سنتز پروتئین است و mTOR حساسیت بسیار بالایی به آمینو اسیدهای موجود در لبنیات دارد.
      بهترین روش برای رساندن پروتئین لبنیات به بدن بعد از ورزش استفاده از نصف لیوان پنیر ریکوتا است که حاوی 14 گرم پروتئین شیر است همچین منبعی مناسب از پروتئین وی whey. بنابراین مقدار بالایی اسید آمینه لوسین دارد که باعث ایجاد جرقه برای رشد موثر تر عضلات خواهد شد. محققین انگلیسی به این نتیجه رسیدن که همراه کردن پروتئین وی با کربوهیدرات بعد از ورزش می تواند باعث تقویت استخوان های شما شود.
      بهبود سریع تر عضلات با سالمون دودی
      تحقیقات نشان داده اند که مصرف اسید های چرب امگا3 که در ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین و ماهی خالخالی وجود دارد باعث بهبود سریعتر درد عضلات بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی می شود.
      امگا3 التهاب عضلات را کاهش داده و در نتیجه باعث ریکاوری سریع تر بعد از ورزش می شود. تحقیق انجام شده در دانشگاه واشنگتن نشان داده است که چربی امگا3 مسیرها بدن برای افزایش سنتز پروتئین را باز می کند.
      پنیر کاتیج منبع پروتئین برای ورزشکاران
      پنیر کاتیج مقدار بالایی پروتئین در بین لبنیات دارد و هر 1 لیوان پنیر کاتیج حاوی 3 گرم لوسین leucine است که به عضله سازی بعد از ورزش کمک می کند.
      سیب زمینی شیرین
      زمانی که صحبت از ریکاوری بعد از ورزش می شود کربوهیدرات دوست شماست. گزارش چاپ شده در مجله فیزیولوژی کاربردی نشان می دهد که خوردن غذاخای غن یاز کربوهیدرات مانند سیب زمینی، غلات و میوه ها می تواند به بهبود سیستم ایمنی بعد از ورزش کمک کند.
      کربوهیدراتی که بعد از ورزش میخورید به احتمال زیاد به جای ذخیره شدن به عنوان چربی، به عنوان انرژی سوزانده می شوند پس نیازی به نگرانی ندارید.
      چای گیاهی برای ریکاوری بعد از ورزش
      مطالعه ای که در مجله تغذیه انگلیس منتشر شد نشان داد که نوشیدنی چای یربا مایت yerba mate روزانه 3 بار به اندازه 200 میلی لیتر باعث بهبود سرعت ریکاوری بعد از ورزش می شود. دلیل آن ممکن است وجود آنتی اکسیدان فنول باشد که به طور طبیعی در این گیاه دیده ی شد.
      نوشیدن چای یربا مایت قبل از ورزش باعث افزایش انرژی شما خواهد شد.
      نان غلات کامل
      مسلما این روزها نان شهرت بدی پیدا کرده ولی کربوهیدرات ها به سوخت و ساز عضلات کمک می کنند. کربوهیدرات های با کفیت از قبیل نان غلات کامل تاثیر زیادی در بازسازی عضلات شما دارند.
      کینوا
      این دانه کوچک قدرتمند و بدون گلوتن مقدار پروتئین و فیبر مصرفی شما را افزایش می دهد. و مصرف آن بعد از ورزش تاثیر بسیار بالایی در ریکاوری و عضله سازی دارد.
      منبع: سیمرغ
    • توسط sajjad
      ماکارونی: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند ماکارونی سفید، نان سفید، نان شیرینی، آب نبات و نوشیدنی های شیرین، می توانند با افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهند. محققان دانشگاه کلمبیا نیز معتقدند در عوض رژیم های غذایی سرشار از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، کوینولا و ... خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد.
      سس گوجه فرنگی: این نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که درست مانند کربوهیدرات های ساده منجر به افزایش سریع قند خون و کاهش ناگهانی آن می شود که خود اضطراب شدید را به همراه دارد. یک ضرر دیگر این نوع سس نیز ایجاد هوس دائمی مصرف آن، و ابتلا به افزایش وزن است.
      گوشت گاو: اگرچه گوشت قرمز حاوی ویتامین های گروه ب است و باعث کاهش سطح استرس می شود، اما افزودنی های موجود در این گوشت از قبیل منو سدیم گلوتامات منجر به افزایش سطح گلوتامات در مغز می شود؛ یکی از هورمون های تحریک کننده اضطراب و استرس بالا. در انتخاب گوشت گاو از فروشگاه های مواد غذایی باید نوع کم سدیم و بدون افزودنی آن انتخاب شود.
      لبنیات پرچرب: این نوع لبنیات حاوی چربی های ترانس باعث اختلال جریان خون به مغز می شوند و یکی از پیامدهای مصرف آنها افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با بهداشت روانی است. یکی از مطالعات نشان داده افرادی که به طور عمده از غذهای سرخ شده، گوشت های فراوری شده، لبنیات با چربی بالا و دسرهای شیرین استفاده می کنند، ۵۸ درصد بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار دارند.
      قهوه: کافئین دارای یک اثر محرک بر روی سیستم عصبی است و باعث آزاد سازی هورمون استرس به نام کورتیزول می شود. آزاد سازی این هورمون با بی خوابی و افزایش سطوح اضطراب ارتباط دارد؛ به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات وحشت و اضطراب اجتماعی. در حالی که مصرف کافئین در ابتدا باعث افزایش سطح هورمون سروتونین می شود، اما مصرف بیش از حد آن منجر به کاهش نفوذ کافئین برای ایجاد احساس خوب می شود.
      نوشابه های انرژی زا: مصرف این نوشابه ها می تواند دوز اضطراب را دو برابر کند. این نوشیدنیها نه تنها حاوی کافئین است بلکه شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهی منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز می شود.
      منبع: آوای سلامت
    • توسط sajjad
      لوبیا
      لوبیا حاوی حدود ۲۱ گرم (گرم) پروتئین در هر ۱۰۰ گرم است.
      ذرت
      ذرت دارای حدود ۱۵٫۶ گرم پروتئین در هر فنجان است.
      ماهی قزل آلا
      ماهی قزل آلا به عنوان یک ماهی چرب و یک منبع عالی از پروتئین است.
      سیب زمینی
      سیب زمینی به عنوان یک کربوهیدرات نشاسته ای منبع خوبی از مواد مغذی، از جمله پروتئین است.
      بروکلی
      یک فنجان بروکلی خام تقریبا ۲٫۶ گرم پروتئین دارد و حاوی مواد مغذی مختلف مانند فولات و پتاسیم است.
      گل کلم
      گل کلم پروتئین زیاد با کالری کم دارد.
      تخم مرغ
      تخم مرغ یک منبع عالی از پروتئین، مواد مغذی و چربی های سالم است.
      گوشت
      گوشت مقدار زیادی پروتئین در هر وعده ارائه می دهد.
      سینه مرغ
      ۱۳۶ گرم سینه مرغ بدون پوست حدود ۲۶ گرم پروتئین را فراهم می کند.
      جو
      جو حدود ۱۷ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم را ارائه می دهد.
      تون
      تون یک منبع عالی از پروتئین است که کالری کمی نیز دارد.
      سبزیجات
      سبزیجات سرشار از فیبر و پروتئین هستند.
      گوجه فرنگی خشک شده
      گوجه فرنگی منبع خوبی از پروتئین، و همچنین مواد مغذی اضافی و فیبر است.
      نخود فرنگی
      نخود فرنگی دارای پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی است.
      بادام
      آجیل ها کالری بالا دارند و غنی از پروتئین هستند.
      شیر
      شیر گاو یک منبع عالی از پروتئین است.
      منبع: medicalnewstoday
    • توسط sajjad
      ۱- هضم آدامس سال‌ها طول می‌کشد
      همه می‌دانند که هرگز نباید آدامس را بلعید، مگر نه؟ شایعه است که هضم بافت لاستیک‌مانند آن سال‌ها طول می‌کشد و می‌تواند باعث خرابی سیستم هاضمه بدن شود.
      اما این یک حقیقتِ غلط است. با اینکه ترکیبات آدامس باعث می‌شود هضمش سخت شود (و البته همین ترکیبات به آن خاصیت ارتجاعی و جویدنی می‌دهند) اما این‌طور نیست که در سیستم هاضمه سرگردان شود. درست مثل هر شیء خارجی دیگری، دستگاه هاضمه آدامس را هم به بیرون از بدن هدایت می‌کند و هیچ جای نگرانی نیست.
      ۲- شکلات باعث ایجاد جوش روی پوست می‌شود
      شاید والدین شما هم موقع هشدار دادن درباره مصرف بیش از حد شکلات، جوش‌های پوستی را به عنوان یک سلاح ترسناک استفاده کرده باشند. اگرچه این تهدید روی بچه‌ها جواب می‌دهد ولی نیازی به آن نیست، چون شواهد علمی تاییدکننده آن خیلی کم هستند و ضرورتی ندارد به کل شکلات را کنار بگذارید.
      دکتر آوا شامبان به هافینگتن پُست می‌گوید، «شکلات به تنهایی باعث جوش زدن روی پست نمی‌شود و شواهد اندکی داریم که شکلات یا هر نوع غذای چرب دیگری، باعث بروز جوش می‌شود.» هر چند حقیقت دارد که رژیم غذایی سرشار از چربی و شکر می‌تواند به جوش زدن زیاد بینجامد اما شواهدی دال بر اینکه شکلات دلیل اصلی این عارضه پوستی است وجود ندارد.
      ۳- شکلات سفید همان شکلات است
      برخی مردم فکر می‌کنند که شکلات سفید هم یک نوع شکلات است اما در حقیقت اصلا شکلات نیست. شکلات شیری‌رنگ و شکلات سیاه هر دو از پودر کاکائو تهیه می‌شوند ولی شکلات سفید از کَرهٔ کاکائو گرفته می‌شود. بنابراین شکلات سفید را رسما نمی‌شود جزو شکلات‌ها دسته‌بندی کرد، هر چند در خوشمزگی دستکمی از آنها ندارد.
      ۴- آب‌نبات بچه‌ها را بیش فعال می‌کند
      بسیاری از والدین فرزندان خود را از مصرف آب‌نبات منع می‌کنند زیرا قانع شده‌اند که آنها را بیش‌فعال و غیرقابل کنترل می‌کند. با این حال، این هم یک باور غلط است که هیچ حقیقتی پشت آن نیست.
      در تحقیقی که ژورنال دارویی نیوانگلند منتشر کرده است می‌خوانیم، «بیشتر تحقیقات کنترل شده روی کودکان، هیچ اثر مضری از این نوع را موقع مصرف قند یا شیرینی‌های مصنوعی نشان نداده‌اند».
      ۵- آب نبات باعث کرم خوردگی دندان می‌شود
      یک مورد دیگر که خیلی‌ها به آن باور دارند این است که خوردن آب‌نبات دندان‌ها را می‌پوساند. هر چند مصرف شیرینی‌جات به ایجاد پوسیدگی کمکی می‌کند اما مقصر اصلی باکتری‌های داخل دهان هستند که با تولید اسید باعث تجزیه آب‌نبات می‌شوند. این اسید به مینای دندان صدمه می‌زند.
      اما این اسید محدود به زمانی که آب‌نبات و شیرینی می‌خورید، نیست! هر نوع کربوهیدرات یا نشاسته‌ای می‌تواند به ایجادش بینجامد. اگر دندان درد زیاد به سراغ شما یا فرزندان‌تان می‌آید مشکل از سمت آب‌نبات‌ها نیست، بلکه به مسواک نزدن بعد از مصرف غذا بر می‌گردد.
      پس مصرف آب‌نبات به سلامت دهان شما آسیب نمی‌زند، به شرط اینکه مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید.
      ۶- آدامس برای دندان بد است
      بسیاری افراد از مصرف آدامس خودداری می‌کنند زیرا این باور صحیح را دارند که جویدن بیش از حد یا شدید باعث تحلیل رفتن دندان‌ها می‌شود. اما جالب است که بنیاد سلامت دهان می‌گوید جویدن ملایم آدامس فاقد قند می‌تواند مانع فساد تدریجی دندان‌ها شود. چرا؟
      زیرا آدامس جویدن به ایجاد بزاق بیشتر می‌انجامد که به خصوص بعد از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی، به بازیابی مواد معدنی و حفظ مینای دندان کمک می‌کند. آدامس جویدن بعد از غذا PH دهان را به سطح عادی بر می‌گرداند.
      ۷- نوشابه می‌تواند شما را بکُشد
      یکی از افسانه‌های رایج شهری این است که خوردن قرص‌های خوشبوکننده دهان (مثل نعناع) و به دنبال آنها نوشیدن نوشابه، می‌تواند مشکل‌ساز شود. می‌گویند ترکیب نعناع و نوشابه گازدار باعث ایجاد حباب‌هایی می‌شود که حتی ممکن است آدم را بکشد.
      هر چند انداختن یک قرص داخل بطری نوشابه فشاری ایجاد می‌کند که نوشابه را تا ۶ متر هم در هوا پرتاب می‌کند، اما خوردن آنها اتفاق مشابهی را در بدن باعث نمی‌شود.
      البته این را بد برداشت نکنید. خوردن چندین قرص خوشبوکننده و روی آنها چند لیوان نوشابه اصلا کار سالمی نیست، ولی چون بدن انسان هوشمند است گاز تولید شده بعد از چنین کاری را از راه دهان دفع می‌کند و مانع از اتفاقات ناگوار بعدی مثل مرگ می‌شود. با این حال دلیل نمی‌شود که بی‌گدار به آب بزنیم و هر طور دلمان خواست تغذیه کنیم. 
      ۸- شکلات باعث افزایش کلسترول می‌شود
      برای افرادی که می‌خواهند کلسترول‌شان را پایین بیاورند خبرهای خوبی داریم. تصور عمومی این است که اگر کلسترول بالا دارید باید از شکلات پرهیز کنید‌، اما برخی پژوهش‌ها هم نشان داده‌اند که شاید مصرف شکلات باعث کاهش سطح کلسترول بشود.
      معمولا پزشکان توصیه می‌کنند که شیرینی را نه جداگانه بلکه داخل غذاها مصرف کنید تا سطح کلسترول پایین بماند. اما مصرف جداگانهٔ چند تکه کوچک از شکلات‌های سیاه برای قلب خوب است. ما هم شما را به پیروی از توصیه پزشکتان فرامی‌خوانیم، ولی بد نیست از او جویا شوید که مصرف بدون افراط شکلات سالم چه اثراتی روی کلسترول دارد.
      ۹- شکلات جرقه‌ای خطرناک است
      نه فقط بسیاری از مردم این نوع شکلات را خطرناک تصور می‌کنند، بلکه حتی کمپین‌هایی برای منع آن نیز در کشورهای غربی دیده‌ایم. وقتی این نوع شکلات یا آب‌نبات را می‌خورید در تماس با بزاق دهان شروع به ترکیدن می‌کند که البته مقیاس آن بسیار کوچک است.
      شایعات بی‌اساسی در دنیا هست که می‌گوید خوردن این شکلات به همراه نوشابه باعث انفجار شکم می‌شود. کار به جایی رسید که شرکت جنرال فودز، که از تولیدکنندگان این نوع شکلات (با برند پاپ راکز) است یک کمپین رسانه‌ای راه انداخت تا آن را از حملات تبرئه کند. این نوع شکلات‌ها واقعا خطرناک نیستند، اگر بودند سازمان‌های غذا و بهداشت در کشورهای مختلف تولیدشان را غیرقانونی اعلام می‌کردند. 
      ۱۰- اصلا نبایستی آب‌نبات خورد
      مثل سایر غذاها، آب‌نبات و شکلات هم برای شما بد نیستند البته تا زمانی که در مصرفشان تعادل را رعایت کنید. با اینکه مصرف زیاد آنها می‌تواند به اضافه وزن و افزایش خطرات مرتبط با سلامتی بینجامد، مقادیر کم آنها حتی فوایدی هم دارند.
      سمیرا کاواش، که از اساتید دانشگاه راجرز است، کتابی با نام «آب‌نبات: یک قرن وحشت و لذت» نوشته است. او در مصاحبه‌ای با گلوب-اَند-مِیل می‌گوید بسیاری از نگرانی‌ها درباره آب‌نبات غیرضروری هستند: «وقتی رژیم غذایی‌تان پر از غذاهای واقعی و طبیعی باشد، مصرف کمی شیرینی مضر نخواهد بود.»
      ترجمه: کتاب کاله
    • توسط sajjad
      خواص تخم مرغ برای سلامت بیشتر از آنی است که فکرش را میکنید. بسیاری از امریکایی‌ها با این باور که تخم‌مرغ به دلیل داشتن کلسترول با گرفتگی عروق همراه است و خوردن آن‌ یقینا راهی برای ترویج بیماری‌ها قلبی عروقی می‌باشد، بزرگ شده‌اند.
      آیا این حقیقت دارد؟. محققان دانشگاه ویک فارست برخی از مطالعات علمی برتر را بررسی نموده و هیچ ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و بیماری قلبی نیافته‌اند.
      درحقیقت، بسیاری از متخصصین برجسته‌‌ی سلامت، تخم‌مرغ را غذایی کامل می‌دانند. بخش سفیده‌ و زرده تخم‌مرغ وعده‌ای کامل از ویتامین‌های مهم، چربی‌های سالم، کمی مواد معدنی و سایر مواد مغذی برای شما به همراه دارد، به همین راحتی، بسته‌ای کامل اما کم کالری. بعلاوه یک عدد تخم مرغ کامل تنها ۲۷ کالری دارد. پختن آن‌ها نیز ساده است نوعی غذای طبیعی سالم و آسان.
      ۷ دلیل برای اینکه تخم‌مرغ را به منوی غذای خودتان برگردانید، عبارتند از:
      1. بهبود سریع حالات روحی
      خبر خوب: تخم مرغ حاوی ترکیب مفیدی از اسیدهای چرب امگا ۳، روی، ویتامینهای B و ید می‌باشد. مواد مغذیی که اگر با هم کار کنند با خستگی مبارزه کرده و حالات بد را بهبود می‌بخشند. نکته : فریب تخم مرغ‌های ” در فضای آزاد” را نخورید. مرغ‌ها ممکن است هنوز در انبار خانه‌ها پناه بگیرند.
      2. تغذیه سیستم عضلانی
      خبر خوب: تخم‌مرغ‌ها یکی از بهترین منابع غذایی طبیعی هستند، بسته‌ای از پروتئین محافظ عضله در یک غذای کم کالری. ویتامین B12 در تخم‌مرغ‌ها همچنین به انقباض عضله‌ها کمک می‌کند.
      نکته: فریب کلمه طبیعی روی بسته‌بندی تخم‌مرغ را نخورید. تخم‌مرغ‌های طبیعی می‌توانند از مرغ‌هایی که با آنتی‌بیوتیک تغذیه شده‌اند و یا تغذیه آن‌ها به‌طور ژنتیکی مهندسی ‌شده باشند، بوجود آمده باشند، دو چیزی که در تخم‌مرغ‌های ارگانیک ممنوع است.
      3. محافظت در برابر سرطان
      خبر خوب: بر اساس مطالعه‌ای جدید، زنانی که میزان بیشتری کولین می‌خورند، ماده‌ی مغذی موجود در تخم‌مرغ‌ها، ۲۴٪ کمتر با احتمال ابتلا به سرطان سینه مواجهند. یک تخم‌مرغ بزرگ حدود ۳۰٪ کولین مجاز توصیه شده را در خود جای داده است.
      نکته: بیشتر کولین در زرده‌ی تخم‌مرغ متمرکز شده است، پس مطمئن باشید که همه تخم‌مرغ را در املتتان داشته باشید.
      4. غذای مغز
      خبر خوب: کولین موجود در تخم‌مرغ‌ها کمک می‌کند که حافظه‌‌ای هوشیارتری داشته باشید، در عین حال میزان استیل کولین را افزایش می‌دهد، یک ناقل عصبی که به مغز شما کمک می‌کند که اطلاعات را بهتر به‌ خاطر سپرده و به یاد آورید.
      همچنین تخم‌مرغ‌هایی که از مرغ‌های علفزار ند مقدار اسیدهای چرب امگا-۳ بیشتری دارد که به قوی‌تر کردن مغزتان کمک می‌کند.
      نکته: کشاورزی که پرندگان را در مراتع پرورش می‌دهد و با مواد ارگانیک تغذیه می‌کند، بیابید. تخم‌مرغ‌هایی که از مرغ‌های چمنزارند، سرشار از ویتامین E می‌باشند، دانشمندان بر این باورند که آن‌ها می‌توانند از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری کنند.
      5. حفظ بینایی
      خبر خوب: تخم‌مرغ‌ها منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به پیشگیری از فساد قرنیه و آب مروارید کمک می‌کند.
      نکته: برای یک خوراک محافظ چشم قدرتمندتر، کلم پیچ و اسفناج غنی از آنتی‌اکسیدان را با املتتان مخلوط کنید.
      6. لاغر بمانید
      خبر خوب: یه راه لذیذ برای کم کردن وزن!
      محققان دانشگاه ایالتی لوئیزنا دریافتند که افراد چاقی که تخم‌مرغ را به جای نان شیرینی حداقل پنج روز در هفته برای صبحانه‌ انتخاب می‌کنند، ۶۵٪ بیشتر وزن کم می‌کنند. دانشمندان دانشگاه سنت لوئیس کشف کردند که خوردن تخم‌مرغ در صبح به خوردن کالری کمتر در بقیه‌ی روز منجر می‌شود.
      نکته: انجمن طرفدار رفاه حیوانات و تخم‌مرغ‌های تایید شده، تغذیه مرغ‌ها با آنتی‌بیوتیک‌ها را ممنوع کرده‌اند.
      7. جلوگیری از انقراض مرغ‌ها
      خبر خوب: شما می‌توانید به حفظ نژاد مرغ‌های قدیمی بر اساس تخم‌مرغی که انتخاب می‌کنید کمک کنید. کشاورزی صنعتی به طور کلی از یک یا دو گونه مختلف مرغ استفاده می‌کند که گوناگونی انواع ژن‌ها را تهدید می‌کند. خوشبختانه، تقاضا برای تخم‌مرغ‌های گونه‌ی موروثی موجب نوسان در سایر گونه‌ها که منقرض شده‌اند یا در خطر انقراض هستند، میشود.
      منبع مجله سلامت
    • توسط sajjad
      بیش از حد داروهای ضد درد نخورید: مصرف بیش از حد داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می تواند باعث آسیب کلیوی در یک دوره طولانی شود. اگر کلیه های شما سالم است و شما برای کاهش درد گاه به گاه از این داروها استفاده می کنید، در معرض خطر نیستید اما کسانی که برای رفع دردهای مزمن ناشی از آرتریت و ... از مسکن های ضد التهابی استفاده می کنند، باید در مورد خطرات آن ها روی کلیه ها و یا درمان های جایگزین با پزشک خود مشورت کنند.
      عملکرد کلیه ها را غربالگری کنید: اگر شما جزو افراد در معرض خطر بیماری های کلیوی هستید، باید به طور منظم از نظر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و ... تحت غربالگری قرار بگیرید
      هیدراته بمانید: نوشیدن آب به میزان 6 تا 8 لیوان در روز برای حفظ عملکرد سالم کلیه ها مفید است اما باور غلط این است که تصور کنید نوشیدن آب بیش از این میزان، تاثیر بیشتری روی سلامت کلیه ها دارد.
      رژیم غذایی سالم داشته باشید: کلیه شما می تواند طیف گسترده ای از عادات غذایی را تحمل کند با این حال بسیاری از مشکلات کلیوی متاثر از شرایط دیگر پزشکی مانند فشار خون بالا و دیابت است. برای همین توصیه بر این است که به دنبال عادات غذایی سالم باشید و آنهم برای کنترل وزن و پیشگیری از فشار خون بالا. پیشگیری از دیابت و فشار خون بالا به طور خود به خودی سلامت کلیه ها را نیز تضمین می کند.
      ورزش کنید: ورزش درست مانند رژیم غذایی سالم، یک ایده خوب برای جلوگیری از بروز اضافه وزن و فشار خون بالا بعلاوه تنظیم سطح قند خون در حد مناسب است. البته در حد تعادل ورزش کنید چون ورزش های بسیار شدید باعث ایجاد فشار روی کلیه ها می شود.
      مکمل ها و داروهای گیاهی را با احتیاط استفاده کنید: استفاده از مقادیر بیش از حد از ویتامین های خاص و یا برخی از عصاره های گیاهی به حال کلیه ها مضر است. در مورد استفاده از هر کدام از این محصولات با پزشک تان مشورت کنید.
      سیگار نکشید: سیگار کشیدن منجر به آسیب به رگ های خونی شود و کاهش جریان خون به کلیه ها را به همراه داشته باشد. در این حالت سطح عملکرد مطلوب کلیه ها کاهش می یابد و خطر ابتلا به فشار خون بالا و سرطان کلیه بالا می رود.
      منبع: آوای سلامت
  • موضوع ها

  • کاربران آنلاین در این صفحه

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.

×