رفتن به مطلب

Recommended Posts

باور های غلط درباره شکلات

۱- هضم آدامس سال‌ها طول می‌کشد

همه می‌دانند که هرگز نباید آدامس را بلعید، مگر نه؟ شایعه است که هضم بافت لاستیک‌مانند آن سال‌ها طول می‌کشد و می‌تواند باعث خرابی سیستم هاضمه بدن شود.

اما این یک حقیقتِ غلط است. با اینکه ترکیبات آدامس باعث می‌شود هضمش سخت شود (و البته همین ترکیبات به آن خاصیت ارتجاعی و جویدنی می‌دهند) اما این‌طور نیست که در سیستم هاضمه سرگردان شود. درست مثل هر شیء خارجی دیگری، دستگاه هاضمه آدامس را هم به بیرون از بدن هدایت می‌کند و هیچ جای نگرانی نیست.

۲- شکلات باعث ایجاد جوش روی پوست می‌شود

شاید والدین شما هم موقع هشدار دادن درباره مصرف بیش از حد شکلات، جوش‌های پوستی را به عنوان یک سلاح ترسناک استفاده کرده باشند. اگرچه این تهدید روی بچه‌ها جواب می‌دهد ولی نیازی به آن نیست، چون شواهد علمی تاییدکننده آن خیلی کم هستند و ضرورتی ندارد به کل شکلات را کنار بگذارید.

دکتر آوا شامبان به هافینگتن پُست می‌گوید، «شکلات به تنهایی باعث جوش زدن روی پست نمی‌شود و شواهد اندکی داریم که شکلات یا هر نوع غذای چرب دیگری، باعث بروز جوش می‌شود.» هر چند حقیقت دارد که رژیم غذایی سرشار از چربی و شکر می‌تواند به جوش زدن زیاد بینجامد اما شواهدی دال بر اینکه شکلات دلیل اصلی این عارضه پوستی است وجود ندارد.

۳- شکلات سفید همان شکلات است

برخی مردم فکر می‌کنند که شکلات سفید هم یک نوع شکلات است اما در حقیقت اصلا شکلات نیست. شکلات شیری‌رنگ و شکلات سیاه هر دو از پودر کاکائو تهیه می‌شوند ولی شکلات سفید از کَرهٔ کاکائو گرفته می‌شود. بنابراین شکلات سفید را رسما نمی‌شود جزو شکلات‌ها دسته‌بندی کرد، هر چند در خوشمزگی دستکمی از آنها ندارد.

۴- آب‌نبات بچه‌ها را بیش فعال می‌کند

بسیاری از والدین فرزندان خود را از مصرف آب‌نبات منع می‌کنند زیرا قانع شده‌اند که آنها را بیش‌فعال و غیرقابل کنترل می‌کند. با این حال، این هم یک باور غلط است که هیچ حقیقتی پشت آن نیست.

در تحقیقی که ژورنال دارویی نیوانگلند منتشر کرده است می‌خوانیم، «بیشتر تحقیقات کنترل شده روی کودکان، هیچ اثر مضری از این نوع را موقع مصرف قند یا شیرینی‌های مصنوعی نشان نداده‌اند».

۵- آب نبات باعث کرم خوردگی دندان می‌شود

یک مورد دیگر که خیلی‌ها به آن باور دارند این است که خوردن آب‌نبات دندان‌ها را می‌پوساند. هر چند مصرف شیرینی‌جات به ایجاد پوسیدگی کمکی می‌کند اما مقصر اصلی باکتری‌های داخل دهان هستند که با تولید اسید باعث تجزیه آب‌نبات می‌شوند. این اسید به مینای دندان صدمه می‌زند.

اما این اسید محدود به زمانی که آب‌نبات و شیرینی می‌خورید، نیست! هر نوع کربوهیدرات یا نشاسته‌ای می‌تواند به ایجادش بینجامد. اگر دندان درد زیاد به سراغ شما یا فرزندان‌تان می‌آید مشکل از سمت آب‌نبات‌ها نیست، بلکه به مسواک نزدن بعد از مصرف غذا بر می‌گردد.

پس مصرف آب‌نبات به سلامت دهان شما آسیب نمی‌زند، به شرط اینکه مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید.

۶- آدامس برای دندان بد است

بسیاری افراد از مصرف آدامس خودداری می‌کنند زیرا این باور صحیح را دارند که جویدن بیش از حد یا شدید باعث تحلیل رفتن دندان‌ها می‌شود. اما جالب است که بنیاد سلامت دهان می‌گوید جویدن ملایم آدامس فاقد قند می‌تواند مانع فساد تدریجی دندان‌ها شود. چرا؟

زیرا آدامس جویدن به ایجاد بزاق بیشتر می‌انجامد که به خصوص بعد از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی، به بازیابی مواد معدنی و حفظ مینای دندان کمک می‌کند. آدامس جویدن بعد از غذا PH دهان را به سطح عادی بر می‌گرداند.

۷- نوشابه می‌تواند شما را بکُشد

یکی از افسانه‌های رایج شهری این است که خوردن قرص‌های خوشبوکننده دهان (مثل نعناع) و به دنبال آنها نوشیدن نوشابه، می‌تواند مشکل‌ساز شود. می‌گویند ترکیب نعناع و نوشابه گازدار باعث ایجاد حباب‌هایی می‌شود که حتی ممکن است آدم را بکشد.

هر چند انداختن یک قرص داخل بطری نوشابه فشاری ایجاد می‌کند که نوشابه را تا ۶ متر هم در هوا پرتاب می‌کند، اما خوردن آنها اتفاق مشابهی را در بدن باعث نمی‌شود.

البته این را بد برداشت نکنید. خوردن چندین قرص خوشبوکننده و روی آنها چند لیوان نوشابه اصلا کار سالمی نیست، ولی چون بدن انسان هوشمند است گاز تولید شده بعد از چنین کاری را از راه دهان دفع می‌کند و مانع از اتفاقات ناگوار بعدی مثل مرگ می‌شود. با این حال دلیل نمی‌شود که بی‌گدار به آب بزنیم و هر طور دلمان خواست تغذیه کنیم. 

۸- شکلات باعث افزایش کلسترول می‌شود

برای افرادی که می‌خواهند کلسترول‌شان را پایین بیاورند خبرهای خوبی داریم. تصور عمومی این است که اگر کلسترول بالا دارید باید از شکلات پرهیز کنید‌، اما برخی پژوهش‌ها هم نشان داده‌اند که شاید مصرف شکلات باعث کاهش سطح کلسترول بشود.

معمولا پزشکان توصیه می‌کنند که شیرینی را نه جداگانه بلکه داخل غذاها مصرف کنید تا سطح کلسترول پایین بماند. اما مصرف جداگانهٔ چند تکه کوچک از شکلات‌های سیاه برای قلب خوب است. ما هم شما را به پیروی از توصیه پزشکتان فرامی‌خوانیم، ولی بد نیست از او جویا شوید که مصرف بدون افراط شکلات سالم چه اثراتی روی کلسترول دارد.

۹- شکلات جرقه‌ای خطرناک است

نه فقط بسیاری از مردم این نوع شکلات را خطرناک تصور می‌کنند، بلکه حتی کمپین‌هایی برای منع آن نیز در کشورهای غربی دیده‌ایم. وقتی این نوع شکلات یا آب‌نبات را می‌خورید در تماس با بزاق دهان شروع به ترکیدن می‌کند که البته مقیاس آن بسیار کوچک است.

شایعات بی‌اساسی در دنیا هست که می‌گوید خوردن این شکلات به همراه نوشابه باعث انفجار شکم می‌شود. کار به جایی رسید که شرکت جنرال فودز، که از تولیدکنندگان این نوع شکلات (با برند پاپ راکز) است یک کمپین رسانه‌ای راه انداخت تا آن را از حملات تبرئه کند. این نوع شکلات‌ها واقعا خطرناک نیستند، اگر بودند سازمان‌های غذا و بهداشت در کشورهای مختلف تولیدشان را غیرقانونی اعلام می‌کردند. 

۱۰- اصلا نبایستی آب‌نبات خورد

مثل سایر غذاها، آب‌نبات و شکلات هم برای شما بد نیستند البته تا زمانی که در مصرفشان تعادل را رعایت کنید. با اینکه مصرف زیاد آنها می‌تواند به اضافه وزن و افزایش خطرات مرتبط با سلامتی بینجامد، مقادیر کم آنها حتی فوایدی هم دارند.

سمیرا کاواش، که از اساتید دانشگاه راجرز است، کتابی با نام «آب‌نبات: یک قرن وحشت و لذت» نوشته است. او در مصاحبه‌ای با گلوب-اَند-مِیل می‌گوید بسیاری از نگرانی‌ها درباره آب‌نبات غیرضروری هستند: «وقتی رژیم غذایی‌تان پر از غذاهای واقعی و طبیعی باشد، مصرف کمی شیرینی مضر نخواهد بود.»

ترجمه: کتاب کاله

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
مهمان
شما به عنوان کاربر مهمان در حال حاضر دیدگاه ارسال می کنید. اگر دارای حساب کاربری در سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  حداکثر استفاده از ۷۵ شکلک مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • گروه تلگرامی دیوونه تو

  • مطالب مشابه

    • توسط sajjad
      به گفته مربی بدنسازی مارنی سامبال Marni Sumbal ، رساندن مواد مغذی کافی بعد از ورزش به بدن باعث بهبود سرعت ریکاوری و کاهش گرفتگی عضلات و ساخت عضلات شده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و ذخیره گلیکوژن بدن را دوباره پر می کند.
      بنابراین توجه به تغذیه مناسب بعد از ورزش باعث می شود نتایج بی نظیری از ورزشتان بدست آورید.
      معمولا خوردن و نوشیدن حدود یک ساعت بعد از ورزش ایده ی خوبی برای رسیدن به تاثیر حداکثری ورزش، ایده مناسبی است.
      مواد غذایی که در ادامه به آن اشافه می کنیم از نظر علمی تاثیر اثبات شده ای بر افزایش سرعت ریکاوری و عضله سازی دارند.
      ریکاوری بعد از ورزش با آب گیلاس
      آب گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات مختلف ضد التهاب است و به بهبود سریعتر ورزشکاران بعد از یک جلسه تمرین شدید کمک می کند. مطالعات بسیاری نشان داده اند که آب گیلاس به ریکاوری بعد از ورزش کمک می کند ولی این مسئله محدود به تمرینات قدرتی نیست. مطالعه ای که اخیرا در مجله علم و پزشکی در ورزش اسکاندیناوی منتشر شده نشان داده است که آب گیلاس عملکرد دوچرخه سواران را از جنبه های زیادی بهبود می بخشد. ضمن این که آب گیلاس فشار خون سیستولیک را 90 دقیقه بعد از ورزش کاهش می دهد و باعث بهبود خواب می شود.
      عضله سازی بعد از ورزش با تخم مرغ کامل
      در مطالعات اخیر که در دانشگاه ایلینویز انجام شد محققین، شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم نمودن و یک گروه 3 عدد تخم مرغ کامل و گروه دیگر فقط سفیده تخم مرغ که حاوی 18 گرم پروتئین بود بعد ار ورزش مصرف نمودند.
      با وجود مقدار مشابه پروتئین مصرفی در هر دو گروه ولی عضله سازی در گروهی که تخم مرغ کامل مصرف کرده بودند 40 درصد بیشتر بود. نویسندگان مطالعه علت این تفاوت را وجود چربی هاس سالم، ویتامین ها و مواد معدنی از قبیل آهن و فسفر در زرده تخم مرغ دانستند که به عضلات شم اجازه میدهد از حداکثر فایده پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ استفاده نماید.
      تامین پروتئین بعد از ورزش با پنیر ریکوتا
      بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله بین المللی تغذیه ورزش، مصرف 9 گرم لبنیات برای شروع فراید عضله سازی کافیست.
      در این مطالعه مردان پس از یک جلسه تمرین یک نوشیدنی بر پایه شیر حاوی 9 گرم پروتئین یا نوشیدنی حاوی کربوهیدرات با مقدار کالری مساوی با گروه قبل ایعد از تمرینات قدرتی پایین تنه استفاده نمودند.
      به گفته دکتر سانبال عضلات در پاسخ به اضافه وزنی که بر آن ها تحمیل می شود پروتئئین mTOR را فعال می کنند که کلیدی برای تحریک سنتز پروتئین است و mTOR حساسیت بسیار بالایی به آمینو اسیدهای موجود در لبنیات دارد.
      بهترین روش برای رساندن پروتئین لبنیات به بدن بعد از ورزش استفاده از نصف لیوان پنیر ریکوتا است که حاوی 14 گرم پروتئین شیر است همچین منبعی مناسب از پروتئین وی whey. بنابراین مقدار بالایی اسید آمینه لوسین دارد که باعث ایجاد جرقه برای رشد موثر تر عضلات خواهد شد. محققین انگلیسی به این نتیجه رسیدن که همراه کردن پروتئین وی با کربوهیدرات بعد از ورزش می تواند باعث تقویت استخوان های شما شود.
      بهبود سریع تر عضلات با سالمون دودی
      تحقیقات نشان داده اند که مصرف اسید های چرب امگا3 که در ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین و ماهی خالخالی وجود دارد باعث بهبود سریعتر درد عضلات بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی می شود.
      امگا3 التهاب عضلات را کاهش داده و در نتیجه باعث ریکاوری سریع تر بعد از ورزش می شود. تحقیق انجام شده در دانشگاه واشنگتن نشان داده است که چربی امگا3 مسیرها بدن برای افزایش سنتز پروتئین را باز می کند.
      پنیر کاتیج منبع پروتئین برای ورزشکاران
      پنیر کاتیج مقدار بالایی پروتئین در بین لبنیات دارد و هر 1 لیوان پنیر کاتیج حاوی 3 گرم لوسین leucine است که به عضله سازی بعد از ورزش کمک می کند.
      سیب زمینی شیرین
      زمانی که صحبت از ریکاوری بعد از ورزش می شود کربوهیدرات دوست شماست. گزارش چاپ شده در مجله فیزیولوژی کاربردی نشان می دهد که خوردن غذاخای غن یاز کربوهیدرات مانند سیب زمینی، غلات و میوه ها می تواند به بهبود سیستم ایمنی بعد از ورزش کمک کند.
      کربوهیدراتی که بعد از ورزش میخورید به احتمال زیاد به جای ذخیره شدن به عنوان چربی، به عنوان انرژی سوزانده می شوند پس نیازی به نگرانی ندارید.
      چای گیاهی برای ریکاوری بعد از ورزش
      مطالعه ای که در مجله تغذیه انگلیس منتشر شد نشان داد که نوشیدنی چای یربا مایت yerba mate روزانه 3 بار به اندازه 200 میلی لیتر باعث بهبود سرعت ریکاوری بعد از ورزش می شود. دلیل آن ممکن است وجود آنتی اکسیدان فنول باشد که به طور طبیعی در این گیاه دیده ی شد.
      نوشیدن چای یربا مایت قبل از ورزش باعث افزایش انرژی شما خواهد شد.
      نان غلات کامل
      مسلما این روزها نان شهرت بدی پیدا کرده ولی کربوهیدرات ها به سوخت و ساز عضلات کمک می کنند. کربوهیدرات های با کفیت از قبیل نان غلات کامل تاثیر زیادی در بازسازی عضلات شما دارند.
      کینوا
      این دانه کوچک قدرتمند و بدون گلوتن مقدار پروتئین و فیبر مصرفی شما را افزایش می دهد. و مصرف آن بعد از ورزش تاثیر بسیار بالایی در ریکاوری و عضله سازی دارد.
      منبع: سیمرغ
    • توسط sajjad
      ماکارونی: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند ماکارونی سفید، نان سفید، نان شیرینی، آب نبات و نوشیدنی های شیرین، می توانند با افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهند. محققان دانشگاه کلمبیا نیز معتقدند در عوض رژیم های غذایی سرشار از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، کوینولا و ... خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد.
      سس گوجه فرنگی: این نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که درست مانند کربوهیدرات های ساده منجر به افزایش سریع قند خون و کاهش ناگهانی آن می شود که خود اضطراب شدید را به همراه دارد. یک ضرر دیگر این نوع سس نیز ایجاد هوس دائمی مصرف آن، و ابتلا به افزایش وزن است.
      گوشت گاو: اگرچه گوشت قرمز حاوی ویتامین های گروه ب است و باعث کاهش سطح استرس می شود، اما افزودنی های موجود در این گوشت از قبیل منو سدیم گلوتامات منجر به افزایش سطح گلوتامات در مغز می شود؛ یکی از هورمون های تحریک کننده اضطراب و استرس بالا. در انتخاب گوشت گاو از فروشگاه های مواد غذایی باید نوع کم سدیم و بدون افزودنی آن انتخاب شود.
      لبنیات پرچرب: این نوع لبنیات حاوی چربی های ترانس باعث اختلال جریان خون به مغز می شوند و یکی از پیامدهای مصرف آنها افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با بهداشت روانی است. یکی از مطالعات نشان داده افرادی که به طور عمده از غذهای سرخ شده، گوشت های فراوری شده، لبنیات با چربی بالا و دسرهای شیرین استفاده می کنند، ۵۸ درصد بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار دارند.
      قهوه: کافئین دارای یک اثر محرک بر روی سیستم عصبی است و باعث آزاد سازی هورمون استرس به نام کورتیزول می شود. آزاد سازی این هورمون با بی خوابی و افزایش سطوح اضطراب ارتباط دارد؛ به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات وحشت و اضطراب اجتماعی. در حالی که مصرف کافئین در ابتدا باعث افزایش سطح هورمون سروتونین می شود، اما مصرف بیش از حد آن منجر به کاهش نفوذ کافئین برای ایجاد احساس خوب می شود.
      نوشابه های انرژی زا: مصرف این نوشابه ها می تواند دوز اضطراب را دو برابر کند. این نوشیدنیها نه تنها حاوی کافئین است بلکه شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهی منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز می شود.
      منبع: آوای سلامت
    • توسط sajjad
      لوبیا
      لوبیا حاوی حدود ۲۱ گرم (گرم) پروتئین در هر ۱۰۰ گرم است.
      ذرت
      ذرت دارای حدود ۱۵٫۶ گرم پروتئین در هر فنجان است.
      ماهی قزل آلا
      ماهی قزل آلا به عنوان یک ماهی چرب و یک منبع عالی از پروتئین است.
      سیب زمینی
      سیب زمینی به عنوان یک کربوهیدرات نشاسته ای منبع خوبی از مواد مغذی، از جمله پروتئین است.
      بروکلی
      یک فنجان بروکلی خام تقریبا ۲٫۶ گرم پروتئین دارد و حاوی مواد مغذی مختلف مانند فولات و پتاسیم است.
      گل کلم
      گل کلم پروتئین زیاد با کالری کم دارد.
      تخم مرغ
      تخم مرغ یک منبع عالی از پروتئین، مواد مغذی و چربی های سالم است.
      گوشت
      گوشت مقدار زیادی پروتئین در هر وعده ارائه می دهد.
      سینه مرغ
      ۱۳۶ گرم سینه مرغ بدون پوست حدود ۲۶ گرم پروتئین را فراهم می کند.
      جو
      جو حدود ۱۷ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم را ارائه می دهد.
      تون
      تون یک منبع عالی از پروتئین است که کالری کمی نیز دارد.
      سبزیجات
      سبزیجات سرشار از فیبر و پروتئین هستند.
      گوجه فرنگی خشک شده
      گوجه فرنگی منبع خوبی از پروتئین، و همچنین مواد مغذی اضافی و فیبر است.
      نخود فرنگی
      نخود فرنگی دارای پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی است.
      بادام
      آجیل ها کالری بالا دارند و غنی از پروتئین هستند.
      شیر
      شیر گاو یک منبع عالی از پروتئین است.
      منبع: medicalnewstoday
    • توسط sajjad
      عسل و دارچین: افراد سرمایی در روزهای برفی از مصرف عسل و دارچین (بویژه روی یک کاسه حلیم گرم) غافل نشوند، زیرا مصرف این خوراکی‌ها نه تنها استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد، بلکه احساس سرما را در بدن از بین می‌برد.
      سوپ جوجه: شاید باورتان نشود، ولی بررسی‌ها نشان داده است احتمالا مردمان عصر حجر نخستین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند. در واقع قدمت سوپ به قدمت پخت‌وپز برمی‌گردد و شاید سوپ نخستین غذایی بود که توسط انسان تهیه شده است‌. در بسیاری از درمان‌های گیاهی و سنتی هم از گیاهان درمانگر، سوپ تهیه و به بیمار داده می‌شده است. علم پزشکی مدرن هم خاصیت شفابخش بودن این ماده غذایی را تائید کرده است.سوپ، خاصیت تسکین‌دهنده و ضدالتهاب برای آنها که سرماخورده‌اند، دارد. بعلاوه خوردن سوپ راحت‌ترین راه برای هضم مواد مغذی مورد نیاز بخصوص در زمانی است که بیمار هستید‌. با وجود این در این روز‌های سرد برفی از اثرات انرژی‌زایی سوپ مرغ و جوجه غافل نشوید‌. جوجه مانند سایر خوراکی‌های پروتئین‌دار، آمینواسید طبیعی به نام سیستئین دارد که با پخته شدن از گوشت مرغ خارج می‌شود. سیستئین قدرت شیمیایی خارق‌العاده‌ای دارد که پزشکان آن را برای ایمنی در برابر عفونت‌های فصل سرد توصیه می‌کنند.
      پرتقال: این میوه حاوی سطوح بالایی از ویتامین C است، آنتی‌اکسیدانی که سلول‌های سیستم ایمنی بدن را بشدت تقویت می‌کند. خوردن یک پرتقال در روز خطر ابتلا به کمبود ویتامین C را که ممکن است به کاهش مقاومت در برابر عوامل بیماری‌زا منجر شود، کاهش می‌دهد.
      هویج: هویج یکی از ابرخوراکی‌ها و گرم‌کننده بدن در فصل زمستان محسوب می‌شود .بعلاوه تامین کننده ویتامین A در بدن است که تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن بوده و به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک می‌کند‌. بعلاوه مصرف هویج خطر ابتلا و مدت زمان مشکلات تنفسی را با سالم نگه داشتن ریه کاهش می‌دهد.
      چغندر: چغندر سرشار است از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و یک خوراکی مفید برای زمستان محسوب می‌شود. بعلاوه این ریشه گیاهی به گلبول‌های سفید خون سوخت می‌رساند و به رشد باکتری‌های خوب در بدن کمک کنند.
      تخم‌مرغ: از خوردن تخم‌مرغ کامل در طول ماه‌های زمستان نباید غافل شد‌. یک تخم مرغ کوچک سرشار است از ویتامین‌هایB2، B12، A و E و نیز آهن، روی و فسفر است. این مواد معدنی مهم برای تامین انرژی مورد نیاز بدن در زمستان بسیار حیاتی هستند. قدرت آنتی اکسیدانی تخم‌مرغ از بدن در برابر بیماری‌های مختلف فصول سرد محافظت می‌کند.
      زنجبیل: از نوشیدن چای بویژه چای زنجبیل در روزهای برفی نباید غافل شد‌. زنجبیل که سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش می‌دهد.
      بادام: بادام یکی از بهترین مواد غذایی برای حفظ سلامت بدن در طول زمستان و بویژه روزهای برفی است. این دانه روغنی سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر هستند .بادام همچنین غنی از نوع بسیار خوبی از پروتئین، منیزیم، فیبر، ویتامین B، کلسیم، پتاسیم، فسفر، روی، آهن و چربی‌های سالم است .
      منبع: جام جم
    • توسط sajjad
      همه ما به خوبی می‌دانیم که نباید گوشت به صورت خام مصرف شود زیرا ممکن است ما را در معرض ابتلا به سالمونلا یا سایر بیماری‌های مرتبط با مواد غذایی قرار دهد. اما زمانی که صحبت از سبزیجات و سایر محصولات زراعی به میان می‌اید همه چیز به طور کلی تغییر می‌کند. برخی از مواد غذایی زمانی که خام هستند سموم طبیعی دارند یا حاوی قندهایی هستند که هضم آن برای بدن بسیار دشوار است. در چنین شرایطی خام خواری می‌تواند به سیستم گوارش بدن آسیب وارد کند و سایر نشانه‌های نامطبوع را در بدن ایجاد نماید. برخی از مواد غذایی نیز اگر به صورت خام یا پاستوریزه نشده مصرف شوند حاوی باکتری‌های مضری خواهند بود. در این مقاله قصد داریم ۶ ماده غذایی را با هم مرور کنیم که نباید به صورت خام مصرف شود.
      ۱- سیب زمینی:

      هیچ کس دوست ندارد سیب زمینی را به صورت خام در غذاهای خود مورد استفاده قرار دهد. باید بدانید که مصرف خام سیب زمینی نیز برای بدن شما خوب نیست. نشاسته نپخته ای که در سیب زمینی وجود دارد می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی، گاز و نفخ در معده گردد. برای اینکه بتوانید بیشترین مزیت را از سیب زمینی دریافت کنید و از خطرات موجود در آن بکاهید، بهتر است ان را بپزید، بخارپز کنید یا تفت دهید. از مصرف قسمت سبز سیب زمینی جدا خودداری کنید. قسمت‌های سبزی که در این سیب زمینی یافت می‌شود معمولا حاوی غلظت بالایی از مواد سمی به نام سولانین است که می تواند حتی در دوز اندک نیز باعث سردرد و حالت تهوع در افراد شود.
      ۲- جوانه‌ها:

      اگرچه جوانه‌ها می توانند برای سالاد یک گزینه عالی باشند اما اگر می‌خواهید از این موارد استفاده کنید باید محتاط باشید. اگر جوانه‌ها به صورت نپخته مورد استفاده قرار گیرند حاوی باکتری‌های مضری همچون سالمونلا، E.Coli خواهند بود. همچنین جوانه‌ها باید به صورت تازه تهیه شوند. توصیه می‌شود کودکان کم سن و سال، زنان باردار، کهنسالان و افرادی که مشکلات سیستم ایمنی دارند از خوردن چنین موادی خودداری کنند.
      ۳- لوبیا قرمز:

      این ماده یکی از بقولاتی است که سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند یک انتخاب سالم در رژیم غذایی شما باشد. البته باید اطمینان حاصل کنید که لوبیا قرمز را در ابتدا می پزید و سپس میل می‌کنید. مصرف خام لوبیا قرمز می‌تواند باعث ایجاد حالت تهوع شدید، استفراغ شدید و اسهال شود. این موضوع به خاطر لکتینی است که در لوبیا قرمز وجود دارد. لکتین در سایر گیاهان نیز یافت می‌شود اما در لوبیا قرمز غلظت آن بسیار زیاد است. برای اینکه بتوانید سموم موجود در آن را از بین ببرید، لوبیا را به مدت ۵ ساعت در آب خیس کنید و سپس لوبیای خیس شده را در آب تازه و به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید. لوبیا قرمز کنسروی پخته شده است و خوردن آن ضرری برای بدن نخواهد داشت.
      ۴- عسل:

      این روزها می‌توان عسل خام را به راحتی در سوپرمارکت‌ها پیدا کرد. بیشتر افراد به دنبال شیرین کننده‌های طبیعی هستند اما این ماده نباید در کودکان کم سن و سال مصرف گردد. زمانی که عسل خام پاستوریزه نشده باشد، ممکن است حاوی grayanotoxin باشد. این ماده یک سم عصبی طبیعی است. اگرچه به طور معمول برای انسان کشنده نیست اما نشانه‌های مسمومیت ناشی از آن می‌تواند شامل سرگیجه، افت فشار خون و مسدود شدن عصب واگ(عصب واگ طولانی ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد) باشد.
      ۵- یوکا:

      ریشه نشاسته دار این گیاه را می‌توان سرخ کرد، جوشاند یا له نمود. این ریشه سرشار از درشت مغذی هاست. اما باید به خاطر داشته باشید که یوکای خام در برگیرنده سیانید است و می‌تواند برای بدن مضر باشد. یوکا را باید خشک کرد، در آب خیس نمود، شستشو داد و سپس به صورت پخته مورد استفاده قرار داد.
      ۶- شیر:

      شیر خام معمولا توسط افراد مصرف می‌شود زیرا بیشتر افراد ادعا می کنند مصرف شیر خام می‌تواند از بروز بیماری‌های مختلف جلوگیری کند. مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که شیر خام معمولا پاستوریزه نشده است. در طول فرایند پاستوریزه کردن، شیر حداقل با دمای ۱۶۱ درجه فارنهایت گرم می‌شود. همین امر موجب می‌گردد باکتری‌های ایجاد کننده بیماری همچون سالمونلا، E.Coli و لیستریا از بین برود. بر اساس مطالعات انجام شده، بیماری‌هایی که از نوشیدن شیر خام ایجاد می‌شود در حال افزایش است و کودکان بیشتر از سایرین در معرض چنین بیماری‌هایی قرار دارند. پاستوریزه کردن شیر ارزش مواد مغذی موجود در آن را کاهش نمی‌دهد.

      ممکن است بخواهید از خوردن این مواد اجتناب کنید:
      برخی از افراد معمولا از خوردن سبزیجاتی که در خانواده کلم حضور دارند اجتناب می‌کنند. این افراد نمی‌توانند کلم‌هایی همچون گل کلم، کلم، بروکلی، کلم بروکسل را مصرف کنند زیرا حاوی قندی است که هضم آن بسیار دشوار خواهد بود. دلیلی که برای پختن این سبزیجات وجود دارد این است که در طی فرآیند پخت، قند موجود در آن قابل هضم می‌شود.
      منبع: مجله سلامت
    • توسط sajjad
      ترکیب گلاب و گلیسیرین:
      در روزهای سرد زمستان بهتر است گلیسیرین را در منزل داشته باشید زیرا پوست را سفت و محکم می کند و چین و چروک را از آن دور می سازد. حتی گلاب نیز در منزل بیشتر افراد یافت می شود. این ماده شگفت انگیز در تهیه و تولید محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیبی از گلاب و گلیسیرین را در منزل تهیه کنید. آن را روی گونه های خود اعمال نمایید. این ترکیب واقعا شگفت انگیز است و می تواند مواد مغذی گونه را تامین نماید آن را پرتر کند.
      خمیر سیب:
      این گزینه یکی از موثرترین غذاها برای گونه های شماست و می تواند به داشتن گونه های چاق کمک کند. همه ما به خوبی می دانیم که سیب سالم ترین غذای موجود است و مصرف آن می تواند بیماری های زیادی را از ما دور کند. این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین هاست که برای داشتن پوستی سالم مفیدند. یک عدد سیب خام بردارید. آن را برش دهید و خمیر کنید. حالا آن را روی گونه های خود بمالید. اجازه دهید این ترکیب ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی گونه ها بماند. سپس آن را بشویید. سیب کلاژن و الاستین دارد و به داشتن پوستی سالم و شاداب کمک می کند.
      روغن زیتون:
      روغن زیتون علاوه براینکه به سلامت فرد کمک می کند مزایای شگفت انگیزی هم برای پوست دارد. این روزها، افراد از روغن زیتون در پخت و پز استفاده می کنند. زیتون یک ماده سالم است و می تواند به گونه های شما نیز شکل و فرم خوبی ببخشد. شما می توانید یک قاشق غذاخوری از روغن زیتون را به منظور داشتن گونه های چاق به طور روزمره استفاده کنید. تنها در ۱۵ روز نتیجه شگفت انگیز این ماده را مشاهده خواهید کرد.
      مکمل هایی برای گونه های چاق:
      شما می توانید از مکمل های موجود در بازار که به طور موثر در فرآیند برجسته و چاق شدن گونه ها عمل می کنند استفاده نمایید. از آنجایی که مکمل ها مقادیر خوبی از کالری را دارند، افزایش وزن به کمک آن ها ساده خواهد بود. به محض چاق شدن، اثرات آن بر روی صورت نیز پدیدار خواهد شد. مکمل ها برای همه آن هایی که نمی توانند با عادت های خوب غذایی چاق شوند مفید خواهند بود. مکمل های افزایش وزن برای تامین مواد مورد نیاز بدن خوب و عالی هستند اما بهتر است قبل از هر کاری با پزشک خود مشورت کنید.
      غذاهای غنی از کربوهیدرات ها:
      برخی از افراد ممکن است در مورد مواد غنی از کربوهیدرات ها آگاه نباشند. این مواد شامل نان، برنج ، پاستا و مواد دیگر است. برای اینکه بتوانید انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنید، کربوهیدرات ها بسیار موثر خواهند بود. اگر رژیم غذایی شما شامل کربوهیدرات های اندکی است نمی توانید گونه های چاقی داشته باشید.
    • توسط sajjad
      سبزیجات برگ سبز
      خوردن یک ساندویچ همبرگر در هنگام استرس و نگرانی، باز هم به نظر خوشمزه و لذت‌بخش می‌آید اما بهتر است آن را با یک بشقاب سبزیجات جایگزین کنیم. سبزیجات دارای برگ‌های سبز مانند اسفناج، حاوی فولات هستند که دوپامین می‌سازد و دوپامین در مغز باعث ایجاد مواد شیمیایی خاص می‌شود که به آرام شدن شما کمک می‌کند.
      مطالعه‌ای که در سال 2012 بر روی 2800 فرد میانسال و بزرگسال انجام شد روشن کرد افرادی که فولات بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند نسبت به افرادی که کمتر این ماده غذایی را دریافت می‌کنند. مطالعه دیگری در سال 2013 در دانشگاه اوتاگو مشخص کرد که دانشجویان در روزهایی که میوه و سبزیجات مصرف کرده‌اند، آرام‌تر، شادتر و پرانرژی‌تر هستند. در واقع نتیجه پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تغذیه سالم، رفتار و حالت مثبت‌تری را مخصوصاً در روز بعد تضمین می‌کند.
      گوشت سینه بوقلمون
      دانه کتان، دانه کدو و آفتابگردان منابع سرشار از منیزیم هستند. منیزیم ماده معدنی است که احساسات را تنظیم می‌کند. نتایج مطالعات روشن کرده است که منیزیم به کاهش افسردگی، خستگی، و تحریک پذیری کمک می‌کند. همچنین این ماده معدنی علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد
      احتمالاً شنیده‌اید که سینه بوقلمون تریپتوفان دارد. آمینواسید موجود در این پروتئین به کاهش سروتونین _ پروتئینی که سطح گرسنگی را و احساس خوشبختی و رضایت را تنظیم می‌کند_ کمک می‌کند. تریپتوفان اثر آرام‌بخشی دارد. پژوهشی انجام شد به این شکل که به زنان و مردان_ که از طریق آزمون‌های روانشناختی، رفتارهای جدال برانگیز داشتند،_ به مدت پانزده روز مکمل تریپتوفان داده شد و گروه دیگری از آن‌ها از قرص نما استفاده کردند. نتایج پژوهش نشان داد که افراد دریافت کننده تریپتوفان، رفتار بهتری نسبت به افراد دریافت کننده قرص نما پیدا کرده بودند. مواد غذایی دیگر که حاوی تریپتوفان هستند شامل، دانه‌ها و آجیل‌ها، ماهی، جو، حبوبات و تخم مرغ.
      بلغور جو دوسر
      اگر شما هم دوستدار هیدروکربن هستید، احتمالاً در زمان استرس و نگرانی، هیچ چیز نمی‌تواند مانع شما برای خوردن دونات باشد. این اشتیاق را انکار نکنید و مانع آن نشوید.
      پژوهشی که در دانشگاه ام آی تی انجام شد نشان داد کربوهیدرات می‌تواند به مغز کمک کند که سروتونین بسازد، همان ماده جایگزینی که توسط داروهای ضدافسردگی تنظیم می‌شود. اما به جای اینکه ناگهان میزان قند خونتان را این‌قدر افزایش دهید، به کربوهیدرات‌های پیچیده پناه ببرید. استرس ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد، بنابراین کربوهیدرات‌های پیچیده مانند بلغور جودوسر مانع این افزایش ناگهانی در گلوکز خون می‌شود.
      ماست
      ممکن است عجیب و غریب به نظر برسد اما باکتری‌های ساکن روده شما ممکن است به استرس کمک کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مغز به روده پیام می‌دهد، به همین دلیل است که استرس می‌تواند گوارش را تحریک کند. همچنین ارتباط معکوس یعنی از روده به مغز نیز جریان می‌یابد.
      مطالعه‌ای که بر روی زنان انجام شد نشان داد که مصرف کنندگان پروبیوتیک (در ماست) فعالیت مغزی را در مراکز کنترل کننده احساسات از جمله استرس کم می‌کند نسبت به افرادی که ماست بدون پروبیوتیک مصرف می‌کنند یا اصلاً ماست نمی‌خورند. این مطالعه بر روی تعداد اندکی از افراد انجام شده و نیازمند مطالعات وسیع‌تر است.
      سالمون
      هنگامی که استرس دارید، این نوع غذا می‌تواند هورمون‌های نگرانی و اضطراب همچون، آدرنالین و کورتیزول را افزایش دهد، اما اسیدهای چرب امگا 3 در سالمون، خاصیت‌ ضدالتهابی دارد و احتمالاً به مقابله با اثرات منفی هورمون استرس کمک کند.
      پسته
      هنگامی که در دام افکار منفی افتاده‌اید و این افکار، شما و احساسات شما را به بازی گرفته‌اند؛ انجام کارهای تکراری با انگشتان دستتان احتمالاً به ساکت شدن این افکار درونی کمک می‌کند. مثلاً پوست کندن پسته‌ها یا آجیل‌های دیگر.
      حرکت‌های ریتمیک و هماهنگ به آرام شدن شما کمک می‌کند. به علاوه اینکه، افزودن یک گام در خوردن یک ماده غذایی مانند مدت زمانی که بین هر بار خوردن پسته، صرف شکستن آن می‌شود، سرعت خوردن را هم کم می‌کند و به همین دلیل است که پسته یکی از میان وعده‌های دوستِ رژیم در نظر گرفته می‌شود. همچنین خوب است بدانید که پسته فواید زیادی برای قلب دارد. متخصصان معتقدند که خوردن پسته احتمالاً استرس حاد را کاهش می‌دهد آن هم با کاهش فشارخون و ضربان قلب. چون آجیل‌ها و دانه‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به سلامت قلب کمک می‌رساند.
      شکلات تلخ
      نیاز نیست یک تکه بزرگ شکلات بخورید، فقط یک برش کافی است! شکلات تلخ این قدرت را دارد که سطح استرس شما را کاهش دهد. این خوراکی کورتیزول را کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان موجود در کاکائو دیوارهای رگ‌ها را هدف قرار می‌دهد و آن‌ها را آرام می‌کند، فشارخون را کاهش می‌دهد و جریان خون را بهبود می‌بخشد. همچنین شکلات تلخ حاوی مواد طبیعی بی‌همتایی است که حس خوشحالی و رضایت تا حس عشق و محبت را می‌سازد. برای مصرف به بسته‌های دارای حداقل هفتاد درصد کاکائو توجه کنید.
      شیر
      خوردن یک ساندویچ همبرگر در هنگام استرس و نگرانی، باز هم به نظر خوشمزه و لذت‌بخش می‌آید اما بهتر است آن را با یک بشقاب سبزیجات جایگزین کنیم. سبزیجات دارای برگ‌های سبز مانند اسفناج، حاوی فولات هستند که دوپامین می‌سازد و دوپامین در مغز باعث ایجاد مواد شیمیایی خاص می‌شود که به آرام شدن شما کمک می‌کند
      شیر غنی از ویتامین دی است، ماده غذایی که به احساس رضایت کمک می‌کند. در مطالعه‌ای که به مدت پنجاه سال بر روی 5966 زن و مرد انجام شد، رابطه میان سطح کاهش یافته ویتامین دی و افزایش خطر وحشت و افسردگی بررسی شد. افرادی که ویتامین دی کافی مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به وحشت و افسردگی قرار دارند. سایر مواد غذایی که حاوی ویتامین دی شامل سالمون، زرده تخم مرغ، و غلات غنی شده است.
      دانه‌ها
      دانه کتان، دانه کدو و آفتابگردان منابع سرشار از منیزیم هستند. منیزیم ماده معدنی است که احساسات را تنظیم می‌کند. نتایج مطالعات روشن کرده است که منیزیم به کاهش افسردگی، خستگی، و تحریک پذیری کمک می‌کند. همچنین این ماده معدنی علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد.
      بادام زمینی
      مصرف یک اونس بادام زمینی یازده درصد میزان روی مورد نیاز در هر روز بدن را تأمین می‌کند که این ماده معدنی، احتمالاً میزان اضطراب را کاهش می‌دهد.
      منبع: تبیان
    • توسط sajjad
      ۱- شما محرومیت از خواب دارید
      بر طبق نظر سنجی گالوپ ، ۴۰ درصد از مردم هر شب کمتر از ۷ ساعت خواب دارند. بدون این زمان با ارزش برای خاموش شدن چشم، هورمون استرس و همچنین قند خون و انسولین همگی افزایش می‌یابد که ممکن احساس گرسنگی را برای شما ایجاد کنند. به گفته جی جی ویرجین، یک متخصص مشهور در تغذیه و تناسب اندام ، خواب همچنین منجر به مقاومت انسولین میشود که چربی سازی را برای بدن شما ساده‌تر میکند.
      ۲- تمرین سخت را بهانه‌ای برای خوردن میکنید
      یوری الکیم متخصص تغذیه و تناسب اندام و نویسنده “رژیم و انرژی در تمام روز” میگوید فقط به خاطر اینکه شما ۷۰۰ کالری در ورزش سوزانده‌اید بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه میخواهید بخورید. شما همچنین نمیتوانید چیزی را با قصد سوزاندن آن در آینده بخورید ، چرا که ورزش زیاد منجر به بیش تمرینی و افزایش وزن میشود. در عوض، غذایی بخورید که به شما سوخت لازم برای ورزش را برساند و شامل یک میان وعده کوچک برای بازیابی باشد.
      ۳- تیروئید شما مشکل دارد
      عملکرد تیروئید برای سوخت و ساز مهم است و کارشناسان معتقدند مشکلات تیروئید یکی از مسائل بی علامت است که میتواند بر سر راه کاهش وزن قرار گیرد.
      ۴- شما وعده‌های کوچک را در دفعات بسیار میخورید
      ویرجین می‌گوید “ممکن است تصور کنید خوردن وعده‌های کوچک هر ۲ تا ۳ ساعت به شما کمک می‌کند که قند خون خود را پایدار سازید و شما را از پر خوری دور نگه می‌دارد”. اما این میتواند در حقیقت انسولین شما را بالا ببرد به طوری که شما به چربی ذخره خود دسترسی پیدا نکنید. اگر شما یک ترکیبی از پروتئین بدون چربی ، میوه‌های کم کربن و سبزیجات ، غلات کامل و چربی‌های سالم را بخورید شما احساس پر بودن بیشتر و طولانیتر خواهید داشت و همچنین وزن کم میکنید.
      ۵- شما مقادیر زیادی قند میخورید و حتی این را نمیدانید
      ویرجین می‌گوید “آشکار است که خود قند تنها مشکل ما نیست”. قندهای موجود در ماست و غذاهای فراوری شده میتواند شما را در کاهش وزن با مشکل مواجه کند. فروکتوز بدترین است زیرا مستقیما به کبد می‌رود و در آنجا تولید چربی میکند. همچنین اشتهای شما را بالا می‌برد بنابراین شما بیشتر می‌خواهید و می‌خورید ولی هنوز گرسنه‌اید. بنابراین برچسب‌ها را بخوانید و قند مصرفی خود را کم کنید.
      ۶- شما استرس دارید
      یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان زمانی که تحت استرس هستند سالی ۱۱ پوند چاق‌تر می‌شوند. استرس، کورتیزول را افزایش می‌دهد که باعث شکسته شدن عضلات و کاهش سرتوئین می‌شود بنابراین شما طلب غذای شیرین بیشتر می‌کنید چرا که کورتیزول اسید معده را کاهش می‌دهد و شما به طور موثر هضم نمیکنید بنابراین گرسنه‌تر میشوید.
      ۷- شما بیش از حد تمرین می‌کنید
      الکایم می‌گوید ” تمرین بیش از حد میتواند نتیجه معکوس دهد. تمرین با فاصله بهترین کار برای کاهش وزن است و همچنین شما میتوانید در یک زمان کوتاهی کمتر تمرین کنید. مطمئن شوید که تمرین را ۲ یا سه بار در هفته انجام دهید زیرا از نظر روانی و جسمی آسیب زننده است”.
      ۸- شما چربی کافی نمی‌خورید
      بدن شما نیاز به چربی دارد تا چربی بسوزاند اما نکته این است که نوع مناسب از چربی را برای خودن انتخاب کنید. چربی سالم مانند آنهایی که در ماهی، آووکادو، روغن زیتون، روغن نارگیل، آجیل و دانه‌ها است بهترین نوع چربی هستند.
      ۹- شما دچار کمبود ویتامین دی هستید
      ویتامین دی در واقع یک هورمون پیشرفته است که مسئول بسیاری از کارهای بدن است و بدون آن شما نمی‌توانید چربی بسوزانید. بنابراین از دکتر خود بخواهید که سطح ویتامین دی شما را چک کند و غذاهای غنی از ویتامین دی مانند ماهی آزاد ، ساردین و شیر گاو بخورید.
      ۱۰- شما خیلی دیر غذا می‌خورید
      شما ممکن است یک عادت غذای سبک در زمان خواب داشته باشید ولی این میتواند مانع این شود که بدن شما در زمان ایده‌آل یعنی در شب چربی بسوزاند پس سعی کنید شام را در یک ساعت مناسب بخورید و سپس آشپزخانه را تعطیل کنید.
      ۱۱- بدن شما سمی است
      سموم محیطی همه جا هستند و میتوانند عملکرد هورمون‌های شما را مختل کنند ، دمای بدن شما را پایین بیاورند و بدن شما را مجبور کنند که چربی نگه دارد. شما نمی‌توانید کاملا سم‌ها را حذف کنید ولی خوردن فیبر بسیار ، پروتئین ، سبزیجات سبز، حذف کردن و کاهش حضور در برابر آلودگی میتواند به سم‌زدایی بدنتان کم کند.
      ۱۲- شما با رژیم یویو بازی می‌کنید
      شما سعی می‌کنید خوب باشید و به رژیم غذایی پایبند باشید اما این یک راه خوب برای حفظ کاهش وزن نیست؛ مطالعات نشان می‌دهد حتی میتواند شانس بیماری‌های قلب عروقی را افزایش دهد. در عوض ، تمرکز خود را بر روی سلامت خود بگذارید و نه وزنتان.
      الکایم می‌گوید:” این چیز زیادی نیست که من ۱۰ کیلو وزن کم کنم. این مهم است که میخواهم چه کسی شوم؟”
      منبع: مجله سلامت
    • توسط sajjad
      اکثر افراد بالای ۱۸ سال، احتیاج دارند تا ۱۰ الی ۳۵ درصد از کالری دریافتی روزانه‌شان، از پروتئین‌ها تأمین شود. هنگامی که پروتئین مصرف می‌کنید، بدن شما آنرا به آمینو اسیدها تجزیه می‌کند. ۹ آمینو اسید ضروری وجود دارد که بدن شما قادر به سنتز آن نیست. بنابراین خیلی مهم است که این ۹ آمینو اسید را از برنامه‌ی غذایی‌تان در طول روز تأمین کنید.
      بهترین منابع پروتئین، تمام این ۹ آمینو اسید را دارا هستند. این مواد پروتئینی بنام پروتئین‌های با‌ارزش بیولوژیکی بالا، یا پروتئین کامل شناخته می‌شوند. همچنین حاوی مواد مغذی دیگری هم هستند. در این مطلب، با ۷ منبع برتر پروتئین آشنا خواهید شد.
      ۱- طیور کم چرب
      مرغ، بوقلمون، اردک و غاز، همگی جزو طیور کم چرب بحساب می‌آیند. اگر پوست و چربی زیر پوستی این طیور را بگیرید، و آن‌ها را توسط حرارت خشک، گریل کنید یا بپزید، کم چرب بحساب خواهند آمد. تقریباً ۳۰ گرم گوشت طیور، ۷ گرم پروتئین فراهم می‌کند. همچنین حاوی آهن، منیزیم، روی و مواد معدنی دیگری هم هست.
      ۲- ماهی
      ماهی قزل آلا، تیلاپیا، ماهی تن و ماهی خال مخالی هم، تقریباً در هر ۳۰ گرمشان۷ گرم پروتئین دارند. ماهی‌ها تمام آمینو اسیدهای ضروری، و اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری از جمله EPA و DHA را هم دارا هستند. برخی از گونه‌های ماهی همچون سالمون، شامل موادی همچون ویتامین دی هم هستند.
      ۳- کوینولا
      کوینولا دانه‌ایست شبیه به حبوبات. و منبعی عالی از پروتئین کامل و همچنین منبع خوبی از فیبر است. سعی کنید کوینولا را جایگزین برنج یا ماکارونی کنید.
      ۴- تخم مرغ و سفیده‌ی تخم مرغ
      یک تخم مرغ، ۲ تا ۳ سفیده‌ی تخم مرغ، و یا یک چهارم فنجان زرده تخم مرغ، همگی به اندازه‌ی ۷ گرم پروتئین دارند، و حاوی اسیدهای آمینوی ضروری هم  هستند. زرده‌ی تخم مرغ حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین آ، ویتامین ب۱۲، ریبوفلاوین و فولات است. زرده‌ی تخم مرغ جزو قلیل مواد غذایی است که دارای ویتامین دی و همچنین کلسترول است. دانشکده‌ی بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، توصیه می‌کند اگر مبتلا به دیابت یا بیماری‌های قلبی هستید، که مصرف زرده‌ی تخم مرغ را به ۳ وعده در هفته محدود کنید.
      ۵- لبنیات
      محصولات لبنی حاوی تمام ۹ آمینو اسید ضروری، و همچنین ۸ گرم پروتئین در هر وعده هستند. لبنیات یا فراورده‌های غنی شده‌ی لبنی، منبع خوبی برای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین دی، کلسیم و پتاسیم هستند. اگر در حال کنترل مصرف چربی‌های اشباع یا کلسترول خود هستید، لبنیات‌های کم چرب یا بدون چربی، انتخاب‌های بهتری برایتان هستند.
      ۶- گوشت کم چرب
      گوشت کم چرب شامل گوشت گاو و گوشت گوساله است. گوشت‌ها، در حدود هر ۳۰ گرمشان حاوی ۷ گرم پروتئین هستند، و مانند مرغ منبع خوبی از آهن و روی بحساب می‌آیند. مانند مرغ، گوشت هم باید عاری از چربی‌های اضافه باشد و با حرارت خشک طبخ شود.
      ۷- سویا
      سویا منبع گیاهی غنی از پروتئین است. بسیاری از محصولات سویا، حاوی تمامی ۹ آمینو اسید ضروری، و همانند مرغ و گوشت، حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های دیگر هستند. همچنین جالب است بدانید که برخی از محصولات سویا طعم و مزه‌ای مشابه پروتئین‌های حیوانی دارند.
      منبع: مجله سلامت
    • توسط sajjad
      مصرف کمتر گوشت قرمز: برنامه غذایی مدیترانه ای اساسا شامل گیاهان است ولی باید دانست که با برنامه گیاهخواری متفاوت است. در برنامه غذایی خود می توانید از مقداری گوشت گاو و گوسفند در ماه یک الی دو بار استفاده کنید ولی نباید مقدار مصرف آن از ۳۰ گرم (۱ قوطی کبریت) در روز تجاوز کند. مصرف هفته ای ۳ تا ۴ بار از گوشت ماکیان مثل مرغ و هفته ای ۳ تا ۷ بار ماهی مانعی ندارد. البته در این برنامه غذایی ماهی بیشتر توصیه می شود.
      مصرف کمتر نمک: در رژیم مدیترانه ای گیاهان و ادویه جات، جانشین نمک برای طعم بخشیدن به غذا می شوند. پودر فلفل قرمز، تخم گشنیز، دانه زیره سبز، پونه کوهی، نعناع خشک، آوین و دارچین در یک رژیم مدیترانه ای جایگاه ویژه ای دارد. علاوه بر این، پخت سبزیجات با روغن زیتون صورت می گیرد که باعث می شود سبزی هم طعم خود را حفظ کند و هم با رها کردن مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان ها، تمام خواصش محفوظ بماند.
      کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲: این رژیم حاوی چربی های سالمی مانند آجیل، روغن زیتون و آووکادو بوده و اتخاذ آن نقش مهمی در کاهش وزن دارد ضمن این که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز کاهش می دهد. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای تا ۳۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کم می کند و این نتیجه را اخیرا ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر کرده است.
      کاهش التهاب در بدن: رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از آنتی اکسیدان های ضد التهابی است که در میوه های رنگارنگ، سبزیجات، غلات، حبوبات و لوبیا گنجانده شده اند. التهاب خود یکی از مهمترین عوامل برای ابتلا به بیمار یهای قلبی است. علاوه بر این، اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی مدیترانه ای، در برابر بیماری های قلبی محافظت ایجاد می کند. مشخص شده ساکنین جزیزهCreteدر یونان، کمترین میزان سکته و بیماری های قلبی را دارند که دلیل آن مصرف کم چربی اشباع است.
      متنوع و رنگارنگ: این رژیم ترکیبی از مواد غذایی متنوع است که مصرف غذا را لذت بخش و آسان می کند. ساکنان یونان به طور متوسط شش وعده یا بیشتر در روز از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان استفاده می کنند. دانه ها و حبوبات در منطقه مدیترانه ای معمولا سبوس دار هستند و حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از چربی های ترانس ناسالم هستند. نان های سبوس دار و سالم بخش مهمی از این رژیم غذایی است. آجیل ها بخش دیگری از رژیم غذایی مدیترانه ای سالم را تشکیل می دهند. از آن جایی که کالری آجیل ها بسیار بالا است، در رژیم مدیترانه ای بیش از حد استفاده نمی شود و تعداد انگشت شماری از آن ها روزانه استفاده می شود. برای نتیجه بهتر در رژیم غذایی مدیترانه ای توصیه می شود بیشتر آجیل های خام مصرف شود و از استفاده آجیل های بو داده و یا شیرین و خیلی شور اجتناب گردد.
      کاهش کلسترول بد: در رژیم لاغری مدیترانه ایی تاکید به محدود نمودن مصرف چربی ها نیست، بلکه انتخاب چربی سالم اهمیت دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف چربی های اشباع شده و روغن های هیدروژنه را که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند، منع می کند و در عوض توصیه می کند به جای این روغن ها از چربی های سالم استفاده شود. روغن زیتون یکی از اساسی ترین منابع تامین چربی در این رژیم است. یکی از مهمترین خواص روغن زیتون, کاهش چربی بد خون است. این در حالی است که این روغن موجب افزایش چربی خوب در خون می شود. مصرف منظم روغن زیتون در این رژیم باعث شده این برنامه غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به شدت کاهش دهد. روغن کانولا و برخی از انواع آجیل ها حاوی اسید لینولنیک هستند. اسید لینولنیک یک نوع اسید چرب امگا ۳ بوده که برای سلامتی بسیار مفید است. کاهش تری گلیسرید خون به همراه کاهش میزان لخته شدن خون، کاهش بروز حملات قلبی، بهبود سلامت عروق خونی و کمک به کنترل فشار خون از جمله فواید این اسید چرب هستند. ماهی های چرب مانند ماهی خال مخالی، قزل آلای دریاچه، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن آلباکور و ماهی قزل آلا منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. در این رژیم غذای ماهی به طور منظم باید مصرف شود.
      منبع:everydayhealth
      منبع: آوای سلامت
  • موضوع ها

  • کاربران آنلاین در این صفحه

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.

×